ChatGPT Kod Yazabiliyor diye Yazılım Öğrenmek Saçmalık mı?
her dönem yapay zeka Kavram yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Bunun nedeni yüksek beklentilerdir. Şu anda insanlar “yapay zeka programcılar dahil çoğu insanı işsiz bırakacak”, “yapay zeka yüzünden insanlığın yakında sonu gelecek” şeklinde yorum yapıyor.
Hadi periyodik olarak ortaya atılan yapay zeka onların uygulamaları Bir göz atalım ve bu sorunun cevabını bulalım. Bir yazılım eğitmeni olarak görüşlerim şu şekildedir:
1950-1980’lerin ortalarında sembolik yapay zeka vardı. Yapay zeka altın çağını bu dönemde yaşadı.
İlk yapay zeka uygulamalarından biri de elbette herkesin oynadığı satranç oyunudur. O dönemde bilgisayar üzerinden bilgisayara karşı satranç oynamak ve bilgisayarın size saldırması Buna yapay zeka denir.
Ancak bu daha sonra anlaşıldı ki bilgisayar sana karşı satranç oynamak Yapay zeka değil. Nedeni gayet anlaşılır. Oyunun yaratıcıları aslında her problemi kodladı ve fonksiyonlarla hareket etti. Her biri oyun hamlesiYazılım dili ile kodlama yapay zeka değildir.
1980’lerin ortalarından 2000’lere kadar sembolik yapay zeka anlayışı herkesin cesaretini kırmıştı. Bu dönemde çok fazla yapay zeka konusu üzerinde durulmadı.
Bu dönemde insanların umudunu ve hevesini kaybetmesi nedeniyle yapay zeka kış boyunca yaşadı söyleyebiliriz. Çalışmalara ve gelişmelere bu dönemde rastlanmamıştır.
Ancak 1950-1980 döneminin popülaritesi ve 80’li yıllardan sonra sinema sektörünün gelişmesiyle bazı popüler filmler çekildi. TerminatörFilm bunlardan biri.
Bugün incelediğimizde durum oldukça farklı. 2000’den sonra geliştirilen projeler hem rahatsız etti hem de endişelendirdi.
Günümüzde yapay zeka alt alanlar makine öğrenimi ve derin öğrenme kavramları her geçen gün geliştirilmektedir. Bu, özerk kelimeyi ilgi odağı haline getirdi. peki bu nedir “özerk”kelime?
otonom kelime insan zihinsel faaliyetleri elektronik sistemlere uygulanması olarak tanımlanabilir. Bugün yapılan bazı atılımlar;
- Neredeyse insan düzeyinde peyzaj sınıflandırması,
- neredeyse insan seviyesi ses tanıma,
- Görüntüdeki sesleri neredeyse insan seviyesinde deşifre edin ve
- neredeyse insan seviyesinde sorulan soruları cevaplamakyüksek noktalara gelinmiştir.
Yapay zeka, yazılımcılar dahil birçok mesleği işsiz bırakabilir ancak yakın gelecekte bu mümkün değil.
Yapay zeka neredeyse insan seviyesindeki görevleri yerine getirebilse de, şu anda yaptıkları hala devam ediyor. insan seviyesinde değil. Örneğin ChatGPT, yapay zeka pekiştirmeli öğrenme konudan yararlanır. Şu anda yaptıklarına bakılırsa, aslında insan davranışlarından ilham alıyor.
Bu sebeple kullandığımız yapılara dikkat edelim. “Beğenmek” edatı ve “esinlenmek” fiili bir şeyden dolayı çağrışım olarak açıklanabilir. Benzemek ve esinlenmek şu sıralar yapay zekanın ana konusu. Kuyu, şu anda geliştirilmişYapay zeka sistemleri insan beyninden daha akıllı değildir.
Ünlü derin öğrenme kitaplığı yaratıcısı François Cholet “Özellikle insan düzeyine yakın zekadan bahsetmeye başlamak çok ciddiye alınmamalı.” diyor. Bilmenizi isterim ki bahsettiğimiz bu kişi birçok yapay zeka modelinin oluşmasına katkı sağlamış ve modelleri geliştirmiştir.
Yapay zeka modelleri insan beyni gibi çalışmıyor. Bu durumu çürütecek bilimsel bir kanıt yoktur.
İnsan seviyesine yapay zeka yakın görevler Bunu yapabiliyor olması insan beyni gibi çalıştığı anlamına gelmemeli. Yapılan incelemelerde bunun bilimsel bir kanıtı yoktur.
İçiniz rahat olsun. hala dünyada en zeki varlık insandır. Kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirdiği bahiste o kadar tecrübeli olur ve iş bulma potansiyeli oldukça yüksektir. Yapay zeka modellerinin temellerini insanların attığını bilmenizi isterim.
OpenAI tarafından sunulan yeni ve gelişmiş GPT-4 yapay zeka modeli belirli alanlar içindir.
Hemen hemen hepimiz ChatGPT kullandığımızda Etkilendik ve rahatsız olduk.OpenAI’de daha gelişmiş ve daha gelişmiş olduğunu anlayacaksınız. ücretli sürüm ileGPT-4 yayınlandı.
Şüphesiz GPT-4 modeli önceki modellerden daha iyidir. Bununla birlikte, GPT-4’ün oluşturulma amacı da makul bir alandadır. Özellikle odaklanılan alanlar müzik bestelemek, metin düzenlemek, senaryo yazmak, akademik makaleler oluşturmak, kodlama ve kullanıcının yazma stilini öğrenmektir. Örneğin GPT-4 modeli ile yazıştın Belli bir yazışmadan sonra yazış tarzınızı öğrenecek ve size tarzınıza göre cevap verecektir. Şaşırtıcı değil mi? Biz de öyle düşünüyoruz.
Yapay zeka modelleri geliştirenler hala yapay zekanın insandan öte olacağını düşünmüyor. Ayrıca, yazılım öğrenmek aptalca değildir.
Şimdi sorumuzun cevabına odaklanalım. yazılım öğrenmek şimdi ve önümüzdeki 50 yıl boyunca Asla işe yaramaz veya aptalca değildir. Bu, yapay zeka modellerini oluşturan mühendisler tarafından açıkça ifade ediliyor.
Bunu bilmek de güzel. yapay zeka modelleri, özellikle ChatGPT gibi uygulamalarhem çökebilir hem de güvenlik açığı verebilir ve yüksek güç tüketebilirler.
Bir yapay zeka sisteminin yazılımları ve diğer alanları yok edebilmesi için öncelikle insanlardan daha zeki olmak Daha fazla şirketin kar etmesini sağlamalı. Günümüzde insanlara kıyasla sistemler, bir stadyum büyüklüğündeki sunuculardan oluşuyor, ancak yine de çok fazla kusur oluşturuyor ve çok fazla güç tüketiyorlar. GPT-3.5 sürümünü kullanan bir kod projesinde ortalama 35-40 kusur Olurken, GPT-4’teki hata sayısı 5-15 aralığındadır. yakın gelecekte GPT-5 modeliningelecek hakkında konuşmak.
Her yazılımcı kendini yeni sistem ve teknolojilere adapte etmezse işsiz kalmaya mahkumdur.
Yazılımcının en büyük sıkıntısı sürekli kendini geliştirmek. Bugün ChatGPT ve GPT-4 var. yakında GPT-5 piyasaya sürülecekve yeni yapay zeka modelleri her zaman artacaktır.
Bir yazılımcı her zaman kendini bir şekilde geliştirmezse teknoloji geliştirmeye devam edecektir. ayak uyduramıyorum ve işsizlikten mustariptir. Bir yazılım eğitmeni olarak tavsiyem her zaman kendinizi geliştirin.