Haber

Rusya: Ukrayna ordusunun altyapısını koruyan hava savunma sistemleri vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri bu gece, Ukrayna’nın askeri altyapısının kilit ve kritik tesislerini koruyan düşmanın hava savunma sistemlerine karşı uzun menzilli ‘havadan yere’ hassas füzelerle bir grup saldırısı gerçekleştirdi”terim kullanıldı.

Açıklamada, son 24 saatte, Ahmat özel hareket ekibiMaryino istikametinde taarruzun devam ettiğini kaydeden Rusya Savunma Bakanlığı, Güney ordu kümelenmesinin de Avdeyevka istikametinde aktif eylemlerde bulunduğunu bildirdi.

Donetsk cephesinde Ukrayna ordusu son 24 saatteki kayıplarYaklaşık 50 asker, 4 zırhlı muharebe aracı, iki kamyonet, 3 D-20 obüsü, iki Grad çok namlulu roketatar, iki M777 topçu sistemi ve ABD yapımı Paladin kundağı motorlu topçu sistemi olduğu kaydedildi.

Ukrayna ordusunun en ağır kayıpları Güney Donetsk ve Zaporozhye cephelerinde verildiği vurgulanmıştır. Bu cephelerde toplam zayiatın 150 civarında asker, iki araba, Polonya üretimi Krab kundağı motorlu topçu sistemi, D-20 obüs ve insansız hava aracı muayene istasyonu olduğu belirtildi.

Herson cephesindeUkrayna ordusunun Krasny Harbour cephesinde yaklaşık 60, Kupnyansk cephesinde yaklaşık 70 olmak üzere yaklaşık 30 asker kaybettiği bildirildi.

Rus hava savunma sistemleri, Ukrayna ordusu için Su-25 savaş uçağına ek olarak,29 adet insansız hava aracı, 8 HIMARS roketi ve bir HARMfüzeyi imha ettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu